Supracor logoSupracor is een nieuwe ooglasermethode voor leesbril laseren. Presbyopie, ofwel ouderdomsveziendheid, ontstaat bij bijna iedereen. Voorheen was hier geen specifieke ooglaserbehandeling voor beschikbaar. De Supracor methode brengt hier verandering in.

Bij het verouderingsproces wordt de ooglens minder flexibel, waardoor accommoderen minder goed mogelijk is en het scherp zien op korte afstand moeilijker wordt. Dit proces begint bij de meesten merkbaar te worden rond het 40e levensjaar. Vanaf 60 heeft het grootste deel van de mensen een bril voor ouderdomsverziendheid.

De Supracor methode

Met de Supracor methode kan voor de leesbril gelaserd worden. De behandeling verloopt net als een standaard (Intralase) LASIK behandeling. Het verschil is echter dat tijdens het laseren het hoornvlies varifocaal wordt bewerkt. Hierdoor vervangt het hoornvlies de functie van de varifocale bril, waardoor zowel van veraf als van dichtbij weer scherp kan worden gezien.

Supracor specificaties

Op het moment is een Supracor behandeling alleen mogelijk wanneer de patiënt al verziend is. Dit levert de beste resultaten. Deze afwijking moet liggen tussen de +1 en +2,5. De sterkte van de leesbril moet minimaal +2 zijn. Daarnaast moet de patiënt tussen de 50 en 65 jaar zijn.

De genezing na de behandeling

Na de behandeling kan al vrij snel, vaak binnen enkele uren, scherp worden gezien, zowel in de verte als nabij. Ook kan er meteen zonder leesbril worden gelezen. De verdere genezing loopt gelijk aan die van de reguliere LASIK behandeling.

Momenteel is International Vision Centers de oogkliniek met de meeste ervaring op het gebied van Supracor. De oogkliniek heeft deze methode dan ook in Nederland geïntroduceerd.